Napjainkban egyre többen érdeklődnek – szerencsére – az ételek kultúrája, a minőségi étkek iránt, és ez különösen igaz a mediterrán konyhára. Ebben a gasztrokultúrában a kenyérnek elsődleges szerepe van. Sokan szeretnének minőség kenyeret enni, és szívesen megtanulnák az otthon való elkészítés csínját-bínját.
Nem mindig könnyű feladat egy kenyérnek kellemes külsőt, magas és a modern táplálkozástudományi szemléletnek is megfelelő tápértéket adni, ugyanakkor az ősi ízeket is felidézni.
Mindezeknek a szempontokra kiemelkedő figyelmet kell szentelni. Elengedhetetlen, hogy pótoljuk szervezetünknek a megfelelő rostot, a fehérjét, a vitaminokat és az ásványi anyagokat, továbbá más természetes anyagok pedig biztosítsák a fogyasztó részére az egészséges energiát és a kellemes ízt.
A mediterrán, avagy déli népek konyhájára jellemző fűszereket és zöldségeket is használtok majd a workshop alkalmával, mint a paradicsom, olivabogyó, marinált paprika, nem beszélve a jellegzetes olaszos ízvilághoz tartozó zöldfűszerekről.
Elkészítetek majd egy tönkölylisztes változatot is, amely jól illeszkedik mind a fogyókúrás, mind az egészséges, kiegyensúlyozott étrendbe.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!